Den digitala tidsåldern har varit här i åtminstone 30 år, vi har BankID, vi deklarerar digitalt och fortfarande kan vi inte rösta på telefonen. Det beror förstås på vår datamognad och hur osäkra våra system är. Enligt en undersökning av Visma ville fyra av tio svenskar rösta digitalt. I Estland erbjuds det som ett frivilligt alternativ för det klassiska röstsystemet och har lett till ett ökat valdeltagande.

Det är dags att ta IT säkerheten på allvar i myndighets- och företagssverige tycker CYPRO AB från Karlskrona.

Avancerade säkerhetslösningar för att stoppa intrång, förhindra hackerattacker och uppfylla de nya föreskrifterna i GDPR har fram tills nu i många fall varit för dyrt eller svårt för myndigheter och företag. Det vill Cypro AB, ett startup med rötterna i säkerhetsklustret i Karlskrona, ändra på.

”Vi vill gärna slå ett slag för säkerheten i stort och det blir väldigt aktuellt i valtider. Vi såg ett behov på marknaden som de existerande spelarna inte brydde sig om att fylla och kände att vi bara måste göra något åt det”, säger CYPROs grundare Christian Yng. ”Att som företag få känna sig säker när antalet säkerhetshot ökar för varje dag bör vara en rättighet för alla. Vår vision är att alla organisationer, oavsett storlek, ska kunna ha tillgång till ett kompetent säkerhetsteam för övervakning av digitala tillgångar och system”. Och att gärna få rösta digitalt 2022!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *