I fredags blev världens mest populära frågesida Quora utsatt för en hacker-attack. I ett bloginlägg avslöjade Adam D’Angelo, Quora CEO, att en oidentifierad hackare tagit sig in i systemet och lyckats få åtkomst till ett system innehållande användardata. Attacken resulterade i att upp till 100 miljoner användare – Nästan hälften av Quoras totala användartal – beräknas fått sin data stulen.

 

Världens mest populära frågesida hackad

Quora är en världens mest populära frågesidor: Dess användare har möjlighet att både ställa och ge svar på andras frågor. Sidan har även ett oerhört högt användartal: Uppmot 200 miljoner. Men, under måndagen avslöjades det att en attack skett mot ett internet system. Till direkt följd blev användardetaljer för uppmot 100 miljoner användare läckta.

Adam D’Angelo, CEO för Quora, avslöjade i en post under måndagen att attacken hade skett och även exakt vilken information som blivit kompromissad.

  • Användarinformation, såsom namn, epost och hashade lösenord.
  • Öppen information, såsom frågor och svar.
  • Hemlig information, såsom meddelanden och förfrågningar om svar.

 

Okänd förövare ännu inte identifierad

Quora vet ännu inte vem eller vilka som låg bakom intrånget men säger att de arbetar för att förhindra att något liknande sker i framtiden.

“På fredagen upptäckte vi att några användares data var kompromissad av en tredje part som fick otillåten tillgång till ett av våra system. Vi undersöker fortfarande den exakta anledningen och utöver vårt eget interna säkerhetsteam har vi även en ledande forensisk- och säkerhetsfirma till hjälp”, sade Adam D’Angelo.

Även om de kompromissade lösenorden är skyddade via hash-metoder tar Quora åtgärder för att skydda dess användare. Bland annat har notiser om intrånget skickats ut via email. Användare tvingas även byta dess lösenord.

Av Max Kardos, CYPRO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *